Без сну (Non ho sonno)

Це все Сова! Вона - вправний ворожий агент (тобто жінка) і шпарко маніпулює людьми (тобто чоловіками): не встиг я й оком кліпнути, як вже сидів у п'ятницю ввечері у "Жовтні" і витріщався на екран, марно намагаючись зрозуміти, що ж я тут роблю.

А тим часом на екрані італійська повія (гм, чомусь з досить пишними грудьми та досить вузькими стегнами) тікала від якогось італійського маніяка з цілковито містичними здібностями. Звичайно ж не втекла і смерть її було показано вельми і вельми прискіпливо та з кривавими фізіологічними подробицями. Ось він віттяв їй пальці, ось... Гм, та не пам'ятаю я всього - мені на таке узагалі гидко дивитися! Не розумію я такого задоволення...

А маніяк уже дістався до подружки нашої повії, що зустрічала останню на вокзалі. Причому ту знову не обійшлося без містичних здібностей, бо він устиг вискочити з потягу, пройти вокзалом, зорієнтуватися, переставити машину подружки на відлюдну стоянку і вже там захопити її зненацька та порізати всмерть. Спритний маніяк, правда ж? Тут мені стала цікава розв'язка: може він Чорт який чи що?

А потім пішли чергові, тобто вже згідно маніячного плану, вбивства, показані з тою самою кривавою прискіпливістю, і я занудьгував. З'явився старий дідуган, який розслідував цю справу н-надцять років тому, з'явився хлопчина, матір якого маніяк забив прямо на його очах (звичайно ж сам процес так само любовно зафільмовано - може він хворий, той режисер?), з'явилися якісь друзі і усе таке інше, на зразок кохання та коханки, що мало розважити глядача та відволікти його й не дати йому задрімати або ж одразу ж здогадатися, а хто ж саме маніяк?

Бо те, що маніяк ніякий не містичний, я второпав вже після втопленої дівчини. Надія залишалася, але...

Остаточно надія згасла, коли я зрозумів, хто ж саме вбивця. Після цього цікаво було лише одне - як же воно все скінчиться?

Ну а як воно могло скінчитися? Маячливо хворому парубкові вибила мізки поліція, поціливши двома кулями йому у голову. Що? Не казати вам хто вбивця? А зась! Вбивця - той самий найкращий друг, друг дитинства, того самого хлопця, матір якого забив маніяк. Тьху! Напевне що Європа уся вже розгубила усі свої кульки і тепер там принаймні кожен другий - маніяк, а кожен перший - сексуальний злочинець!

Висновок: такого дурнуватого кіно я не бачив вже давно! І це не на якомусь нічному каналі несолідного телебачення, а у кінотеатрі, який відважно виборює "місце серед перших". То й не дивно, що зал був просто порожній, а мені страшенно шкода моїх, тяжкою працею зароблених, 18 гривень - от дурень: хоч би найдешевший квиток узяв! :(

Чи варто дивитися це кіно? Ні, не варто! Особливо дітям та вразливим людям. Будь-якої цінності у фільмі набагато менше, аніж вартість плівки, яка, до того ж, місцями жахливо червона, наче у якогось початківця-аматора. І нащо я туди поперся?!