Міцний горішок 4.0

Скажімо прямо: прибрати з фільму Міцного Горішка - а точніше, назвати його як завгодно інакше - і ніякого "4.0" не буде. Щиро кажучи, нова "серія" старе враження справляє тільки у питанні "героїзму при виконанні своєї роботи" - що так само було у перших трьох. В усьому іншому - надмірний гламур і пафосна мораль: "як погано гратися у хакерів - від цього ж бо можуть постраждати люди!" Та й Головний Злодій виглядає не інакше як карикатурно - з трьома попередніми й не рівняти: якщо у тих трьох були цілком зрозумілі і прозорі цілі і вони вже як домагалися їх, так домагалися - доречі, слід нагадати, що "Горішок 2" пограбуванням не був - то у "четвертого" нічого до ладу не йде, окрім, звісно, хакерських штучок - а в усьому іншому, звиняйте на слові, повна лажа.

Доречі, ані гелікоптери, ані будь які інші повітряні засоби на Вашингтоном D.C. не літають - окрім урядових, звісно - усе інше просто збивається - за потреби, ручною зброєю. А у нашого НадЗлодія і гелікоптери, і терабайтні сервери, і все-все-все керується розумними-розумними комп'ютерами і не має ніяких ручних вимикачів чи "ручного" контролю: спрямував увесь газ на одну "станцію" - ага! - на електро-розподільчий вузол - газ! Логічно! Зате немає у нашого МегаЗлодія ніякої МегаЦілі взагалі - бо влаштувати БігДізастр щоб вкрасти Усю Фінансову Інформацію щоб вимагати Великий Викуп - це абсолютний дитсадок рівня "вкрадемо усі гроші світу і будемо вимагати за них великий викуп". З такими можливостями вливу на будь які комунікації - і на аналогові передавачі поліції, ага - крапав би собі потихеньку по декілька мільярдів на рік не виходячи з дому простими підтасовуваннями фінансової інформації, тощо. Але ж ні - підлітковий максималізм так і пре - от тільки чоловічою серйозності діяти а не патякати у хлопа ні на півценту.

Доречі, ви пам'ятаєте як зламували сховище золотого запасу у третьому "Горішку"? Так там "останній кордон" вдалося подолати лише проламуванням стін та ще й під землею - і лише тоді вдалося вбити останнього охоронця. А тут що? Просто прийшли на Головне Сховище Усієї Фінансової Інформації Усієї Америки і просто вбили усю охорону? То захопили б хоча б центр керування стратегічною ядерную зброєю - або хоча б одну з пускових шахт. Що, доречі, вже також було - у кіно. А так - такі зусилля, а результату - пшик.

P.S. Традиція розстрілювати мости, намагаючись поцілити у - маленьку, ага! - вантажівку, при цьому не поціливши навіть четирма (!) ракетами - ця традиція походить ще зі славетного супер-мега-бойовика "Правдива брехня". Видовище вражаюче - як своїм розмахом, так і своєю безглуздістю.